پارسه موزیک

ساخت وبلاگ

متد ارف که ترجمه اصطلاح آلمانی Orff-Schulwerk است؛ یک رویکرد به آموزش موسیقی را ارائه می‌کند که کاربرد آن در درجه اول برای کودکان است. هرچند در سایر زمینه‌ها هم می‌تواند به همان اندازه مفید باشد. این متد در دهه 1920 با اجرا روی دانش‌آموزان موسیقی و رقص بزرگ‌سالان در آلمان (شهر بایرن) و توسط کارل ارف آغاز شد؛ و در حدود سال 1950 از طریق تلاش همکاران ارف برای استفاده در زمینه آموزش موسیقی به کودکان، احیا شد.

در این مقاله وب‌سایت آموزشگاه موسیقی پارسه می‌خواهیم شما را با متد ارف و ویژگی‌های آن آشنا کنیم.

آموزشگاه موسیقی

فلسفه متد ارف

انگیزه متد ارف بررسی چگونگی رفتار کودکان در بازی گروهی است. ریتم که از زبان مادری کودک گرفته شده، پایه و اساس این متد را تشکیل می‌دهد. در واقع متد ارف یک مدل پداگوژیکال (پداگوژی به معنای تعلیم) یا چارچوب‌دار را فراهم می‌کند؛ که آموزش موسیقی را در هر سنی یا هر سطح تجربه‌ای امکان پذیر می‌نماید. در متد ارف وظیفه معلم طراحی و تسهیل فعالیت‌های مناسب برای نوآموزان است؛ تا باعث موفقیت، رضایت، لذت و کسب تجربه آنها شود. اگرچه بعضی افراد استعداد بیشتری برای فراگیری در این روش دارند؛ اما متد ارف بر مبنای فعالیت گروهی شکل می‌گیرد.

اجزای فعالیت در متد ارف

ریتم، ملودی و بداهه عناصر جدانشدنی متد ارف هستند. این متد رویکردی جدی به مبحث تجربه در موسیقی دارد؛ و می کوشد از هنرجو پاسخ‌هایی خلاقانه و طبیعی را در قالب، رقص، آواز، حرکت و موسیقی دریافت کند. فراموش نکنید که برای یک کودک آواز، موسیقی حرکت و صحبت کردن دارای زنجیره اتصالی مشخص است. به همین دلیل می‌توان گفت ریتم اساسی‌ترین عنصر یادگیری موسیقی در متد ارف است. کاری که در متد ارف انجام می‌شود به زبان ساده ارتباط دادن الگوهای گفتاری به ریتم است. این کار خلاقیت را در کودک افزایش داده و این ارتباط به الگوهای حرکتی نیز گسترش می‌یابد.

پس از ریتم، ملودی دومین جزء فعالیت در متد ارف است. شیوه تدریس ملودی هم مشابه ریتم است. در این زینه کارل ارف می‌گوید در قدم اول باید کودک تجربه ناخودآگاه از ملودی و ریتم را به دست آورد؛ و سپس یادگیری آگاهانه را آغاز کند. اما بداهه تکمیل‌کننده دو بخش قبلی است. این بخش کودکان را آزاد می‌گذارد تا در چارچوب مشخصی واکنش‌هایی خلاقانه به ریتم و ملودی داشته باشند.

برای درک بهتر متد ارف جالب است که نگاهی تمثیلی داشته باشیم به یک جلسه از این کلاس موسیقی، در این جلسه استاد داستانی کودکانه را مطرح می‌کند؛ و از کودکان می‌خواهد در گروه‌های مختلف عهده‌دار موضوعی باشند. مثلا از عده‌ای می‌خواهد صدای عناصر طبیعیت را با استفاده از ساز به داستان اضافه کنند؛ و از گروهی دیگر می‌خواهد بنا بر شرایط داستان صدایی شاد، هیجانی یا... از ساز خود ارائه کنند. در نظر داشته باشید که اگرچه این متد وابسته به ساز خاصی نیست؛ اما سازهای ریتمیک و مناسب کودکان در آن کارایی بهتری دارد.

کارل ارف کیست؟

کارل ارف استاد موسیقی آلمانی و مبدع متد ارف است. او این متد را در کتابی با همین نام نیز منتشر کرده است؛ و در عمل نیز در سال‌های دهه 1920 الی 1930 میلادی، این متد را در کلاس‌های خود اجرا نموده است. کارل ارف معتقد است که موسیقی تنها نواختن نیست و ریتم و بیان و حرکت نیز در آن موثر است. کارل ارف معتقد است کودکان علاقه‌ای به یادگیری از طریق مطالعه ندارند؛ آنها بیشتر بازی می‌کنند و اگر بتوانید در قالب بازی چیزی به آنها بیاموزید از آن استقبال خواهند کرد.

پارسه موزیک...
ما را در سایت پارسه موزیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مهگل فرشچی parsehmusic1 بازدید : 203 تاريخ : چهارشنبه 28 شهريور 1397 ساعت: 14:19

امیل ژاک دالکروز یکی از موسیقی دانان مطرح سوئیسی است؛ که زمینه ساز شکل گیری مطالعات بسیاری در آموزش موسیقی به کودکان است. امیل خود استاد هارمونی بوده است و در نتیجه تنها یک تئوریسین موسیقی نیست. در این مقاله آموزشگاه موسیقی پارسه، به بررسی ویژگی های متد دالکروز در آموزش موسیقی کودک می پردازیم.
 
موسیقی کودک

متد دالکروز

متد دالکروز مبتنی بر دو اصل اساسی است. اول اینکه او معتقد است آموزش موسیقی در دوران کودکی اثرات بسیاری بر قدرت درک فرد از مهارت های پایه ای موسیقی دارد. در نتیجه این متد تاکید زیادی بر شروع آموزش ها در همان سال های ابتدایی تولد کودک می نماید.
دومین اصل اینکه امیل معتقد است آموزش موسیقی به کودک باید بر مبنای بداهه باشد. به همین دلیل هم متد طراحی شده توسط او مبتنی بر بداهه خوانی در سلفژ است.
امیل ژاک دالکروز حتی پا را فراتر از آموزش موسیقی به کودکان می گذارد؛ و می گوید که زیرساخت های تعلیم و تعلم کودکان می تواند بر اساس رشد شعور موسیقیایی کودک شکل بگیرد.
در نهایت متد طراحی شده توسط امیل، توسط خود او به نام Eurhythmic شناخته شده است.
این متد در عمل بر پایه مجموعه ای حرکات فیزیکی است که کودکان را در درک مفاهیم عناصر مختلف موسیقی مثل ریتم، هارمونی، ملودی، سبک و فرم، کمک می کند.
سبک یوریتمیک می کوشد با استفاده از حرکات فیزیکی مثل بالا و پایین پریدن، حرکت دادن دست ها و پاها، آواز خواندن، قدم زدن، تلوتلو خوردن و... مفاهیم موسیقی را به کودکان منتقل کند. در عمل این متد بدن انسان را به یک ساز موسیقی تشبیه می کند؛ و بنا دارد به این وسیله فهم موسیقیایی را در ذهن کودکان افزایش دهد.
یکی دیگر از ویژگی های متد دالکروز تاکید بالا روی آواز خواندن کودکان به صورت بداهه و با نت های مختلف است. او معتقد است که این کار باید جزئی از برنامه روزانه نوآموز باشد.
دالکروز با استفاده از این متد توانست جسم و ذهن را با هم درآمیزد؛ و روشی برای انتقال و آموزش مفاهیم ذهنی با استفاده از حرکات فیزیکی بیافریند. در نهایت باید گفت این متد بر اساس سه آموزش یوریتمیک، سلفژ و بداهه، به پیگیری آموزش موسیقی به کودکان می پردازد.
جالب است بدانید که امیل ژاک دال کروز تنها یک تئوریسین موسیقی نیست؛ و خود دارای سابقه عملی تدریس سلفژ و هارمونی است. او از گذر همین کلاس ها که در کنسرواتوار ژنو برگزار می شد؛ توانست متد خود را تکمیل و ارائه کند. متد دالکروز برای اولین بار به عنوان کلاس های آموزش موسیقی با حرکت، در کشور انگلستان اجرا شد و مورد توجه قرار گرفت.
اگرچه هدف اصلی دالکروز از ارائه این متد، آموزش موسیقی به کودکان بود؛ اما این متد بعدها گسترده تر شد و در سایر هنرها، بخصوص هنر بازیگری بسیار مورد توجه قرار گرفت.
علت استقبال کلاس های بازیگری از این متد نیز ساختار آن است؛ که به تسلط بازیگر بر بدنش کمک می کند. در عمل این متد طوری طراحی شده است که فرد را به سمت ریتم های طبعی سوق می دهد؛ حرکات اضافه بدن را می گیرد و تک های عصبی را کاهش می دهد. در نتیجه بازیگر می تواند با قدرت بیشتری با استفاده از بدنش به اجرای نقش های مختلف بپردازد و کنترل بیشتری روی آن داشته باشد.
پارسه موزیک...
ما را در سایت پارسه موزیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مهگل فرشچی parsehmusic1 بازدید : 207 تاريخ : چهارشنبه 14 شهريور 1397 ساعت: 19:12

همه چیز درباره گیتار الکتریک آکوستیک

برای آشنایی با گیتار الکتریک آکوستیک و ویژگی های آن در مقایسه با گیتار آکوستیک، این مقاله آموزشگاه موسیقی هنر پارسه را از دست ندهید.

منظور از گیتار الکتریک آکوستیک چیست؟

گیتار الکترونیک آکوستیک به هر نوع گیتار آکوستیک استاندارد که دارای یک سیستم میکروفون است، اطلاق می شود. این ویژگی اجازه می دهد تا گیتار شما به یک آمپلی فایر متصل شود و صدای آن از طریق بلندگو یا هر سیستم صوتی دیگر پخش شود.

چرا باید از گیتار الکتریک آکوستیک استفاده کنیم؟

مزیت استفاده از گیتار الکتریک توانایی تقویت صدای ساز شما بدون نیاز به میکروفون جداگانه است. اما آیا دلیل دیگری برای استفاده از این گیتار وجود ندارد؟ پاسخ این است که گیتار الکتریک آکوستیک سازی همه کاره و سازگار است.
در واقع این گیتار با استفاده از یک دستگاه پیکاپ در ابزار خود، می تواند به طور مستقیم به یک آمپلی فایر یا یک کنسول میکسر متصل شود. استفاده از گیتار الکتریک به این ترتیب خروجی تونال سازگار را از دستگاه فراهم می کند؛ و کنترل آن را در شرایط اجرای زنده آسان تر می کند. در نتیجه این ویژگی برای اجراهای زنده بسیار مفید است.

انواع سیستم های پیکاپ

3 راه اصلی برای تقویت گیتار آکوستیک شما بدون استفاده از میکروفون معمول وجود دارد. شایع ترین روش این است که از یک مبدل پیزو الکتریکی استفاده شود. روش دوم این است که از  یونیت گیتار الکتریکی استفاده شود که طراحی شده است تا در زیر رشته ها، در سوراخ صدا قرار گیرد. این کار بسیار آسان است، زیرا نیازی به تغییر در گیتار نیست.
روش سوم این است که یک میکروفون کوچک خازنی را در داخل گیتار نصب کنید. تولیدکنندگان همچنین دستگاه هایی که شامل یک دستگاه زیر بند پیزو و یک میکروفن داخلی که یک پیکاپ مغناطیسی با یک میکروفون داخلی را ترکیب می کند، را پیشنهاد می دهند. امروزه نوازندگان آکوستیک اغلب گیتار های خود را سفارشی می کنند تا ترکیب دو یا حتی سه نوع از این نوع پیکاپ را بدست آورند، به این معنی که گیتارشان چندین خروجی داشته باشد.

مسائل مورد توجه

گیتارهایی که دارای یک سیستم پیش تنظیم هستند نیاز به منبع انرژی دارند؛ که این منبع به طور معمول از یک باتری 9 ولت تغذیه می شود.
نکته دوم اینکه صدای طبیعی گیتار شما به وسیل? اکثر سیستم های پیکاپ دچار تغییراتی می شود. البته این یک هزینه کوچک است که برای استفاده از مزایای گیتار الکترونیک آکوستیک در اجرای زنده می پردازید. هرچند در استودیوی ضبط، روش معمول استفاده از میکروفون و گیتار آکوستیک، برای به دست آوردن بهترین خروجی صدا است.

انتخاب یک پیکاپ گیتار آکوستیک

پاسخی ساده به این انتخاب وجود ندارد؛ زیرا این مسئله بستگی به نحوه نواختن شما دارد. همچنین نوع گیتار آکوستیک شما و نوع صدایی که از آن می خواهید نیز در این زمینه موثر است.
اما توصیه ما در این زمینه این است: اگر شما در حال بررسی ارتقاء ساز خود هستید؛ و در حال حاضر دارای یک گیتار آکوستیک عالی هستید که هیچ برنامه‌ای برای بازنشستگی آن ندارید، لذا داشتن یک سیستم پیکاپ برای این ابزار ارزشمند است.
اما اگر ابزار متوسط یا کمتر از حد متوسط داشته باشید، خرید یک گیتار آکوستیک الکتریکی را در نظر بگیرید. زیرا پیکاپ آنها به صورت کارخانه ای نصب، آزمایش و بهینه شده اند. همچنین هنگام آزمایش یک گیتار آکوستیک الکتریکی، به دقت گوش دهید. آیا صدای تقویت شده از نظر وضوح شبیه آنچه که از صدای اصلی گیتار خارج می شود، خواهد بود یا خیر.
پارسه موزیک...
ما را در سایت پارسه موزیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مهگل فرشچی parsehmusic1 بازدید : 217 تاريخ : سه شنبه 6 شهريور 1397 ساعت: 19:12